woensdag 4 september 2013

Een ode aan de pruim: sappig, zoet en gezond!

Wat begon als een opmerking van zwager R.S. te G. eindigde als een ontzettend lekkere likeur.....

E.A. te B. en zwager R.S. te G. waren aan het brainstormen wat te doen met de pruimen uit de tuin van de oom van zwager R.S. te G., namelijk J.S. te S. Al snel stonden er paar inmaakpotten (voor een hele leuke prijs te koop bij de Ikea) 

met de genoemde pruimen, nectarine (dank aan de Lidl te Tüddern voor de ondersteuning) en heerlijk overrijpe paarse 'Zwetschen' van de Rewe te Tüddern te drijven in een mengsel van Weizenkorn  


en kandijsuiker.

De recepten die door E.A. te B. gebruikt zijn:

  • 700 gram pruimen (groen/geel) van J.S. te S. (gewassen, ontpit en gehalveerd)
  • 700 ML Weizenkorn van de Lidl
  • 105 gram bruine kandijsuiker
  • 105 gram witte kristalsuiker (want de kandijsuiker was opgegaan aan de volgende 2 recepten)
Alles samengevoegd en elke dag 2x schudden. 2-3 maanden laten staan op een donkere plaats. Niet proeven want dan is de geest uit de fles (en de likeur op...)

  • 700 gram paarse 'Zwetschen' van de Rewe in Tüddern (gewassen, ontpit en gehalveerd)
  • 700 ML Weizenkorn van de Lidl
  • 210 gram bruine kandijsuiker
Alles samengevoegd en elke dag 2x schudden. 2-3 maanden laten staan op een donkere plaats.
  • 700 gram nectarine van de Lidl (gewassen, ontpit en gehalveerd)
  • 700 ML Weizenkorn van de Lidl
  • 210 gram bruine kandijsuiker
Deze 3 likeuren staan nu enkele weken te trekken en de geheelonthouder E.A. te B. kan de resultaten tot nu toe alleen maar samenvatten met: oei, oei, oei, wat is dit al ontzettend lekker!!!!!

Zwager R.S. te G. heeft een eigen receptuur gebruikt en deze zal binnenkort ook gepost worden!

E.A. te B. en R.S. te G. houden jullie op de hoogte.

Nectarine

Pruimen

'Zwetschen'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten