woensdag 4 september 2013

Brandend teer, asfalt en rubber: een ode aan salmiak / chilipepers en de voorkeur voor de kleur zwart!

Zoals al eerder vermeldt bevat de stamboom van E.A. te B. een bijzonder persoon (naast wat obscure familie-leden zoals J.A. die vertoefde in een villa met camera's, een molen-bouwende timmerman, een familielid die werkzaam was in een coffee-shop etc etc) namelijk J.A. te A.

Deze J.A. te A. die omstreeks 1820 een Likeurstokersknecht was heeft een aantal DNA-delen doorgegeven aan E.A. te B. zodat deze bevattelijk was voor het likeurstokersvirus. Ook de voorliefde voor Salmiak en andere dropsoorten is ruimschoots aanwezig in de familie A. Een zekere A.A. te O. werd zelfs vanuit Nederland bevoorraad met drop toen hij in Maleisië vertoefde. De douane dacht dat het een medicijn was (vanwege de geur).......

Niet afdwalen E.A. te B!! We moeten de link zien te vinden met: Brandend teer, asfalt en rubber: een ode aan salmiak / chilipepers en de voorkeur voor de kleur zwart!

O ja, de link: Na wat frivole ideeën van E.A. te B. en R.S. te G. zoals:

  • maatjesharing mét uitjes in een fles met speltjenever
  • een kilo Engelse drop in wodka voor de vrouwtjes
  • wat doet die oude sok in die fles alcohol
kwam E.A. te B. op het idee om zijn voorliefde voor salmiak en chili-peper te combineren met de zalvende werking van Weizenkorn.......

Recept:

  • 700 ML Weizenkorn van de Lidl (Tüddern)
  • 4 zakken à 150 gram Villosa Sallos X-plosiv harde salmiak dragees
  • 1 hand vol ouderwetse trekdrop

De Villosa Sallos X-plosiv is vrijwel alleen in Duitsland te verkrijgen en alleen vanaf 18 jaar. Dit i.v.m. de grote hoeveelheid salmiakzout (ammoniumchloride)...... Er staat ons wat te wachten!

De salmiakzoutjes werden door E.A. te B. en zijn dochters met een hamer en tang te lijf gegaan en het vergruisde snoepgoed werd samen met de trekdrop (in stukjes gesneden) in een grote bokaal gedaan. Aangevuld met de 700 ML Weizenkorn en dan met een staafmixer volledig tot gruis/moes gemalen.



De bokaal moet op de zijkant gelegd worden en elke dag minimaal 2-4x flink geschudt zodat alle vaste bestandsdelen omlossen. Dit duurt een aantal dagen.

De ontstane droplikeur ziet eruit als teer, asfalt, rubber en brand in de keel dat het een lieve lust is!!! Dit natuurlijk door de aanwezige chilipeper in de salmiakzoutjes!

Onzettend lekker!!! Een volwaardige 18+ opvolger voor de bekende drop-shot!




2 opmerkingen:

  1. Beste collega Moonshiner,

    Wat fijn dat er nu een platform is waar outlaws zoals wij hun ideeën en ervaringen kunnen delen.

    Zelf heb ik nog een leuk receptje met vijgen en dadels, een woestijndrank die ik binnenkort zal posten.

    Veel success en tot gauw.

    Dhr. A uit het verre S.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste A. uit S.,

    Wellicht is het een leuk idee om wat woestijndrankrecepten uit te wisselen. Één van mijn succes stories is toch wel het laten rijpen van citroenen in een mix van Sarin en alcohol. Mijn grote vriend Aladeen houdt meer van de Mosterd-mix, maar van een vleugje Sarin raakt hij ook wel opgewonden.

    Als je een plekje zoekt om uit te rusten, Le shed dans mon jardin is volledig ingericht om jou te ontvangen!

    Gr. E.A. te B.

    BeantwoordenVerwijderen