zaterdag 7 september 2013

Dadels, vijgen, kandijsuiker en halal Doppelweizenkorn (Rewe)

Beste likeur-drinkers,

Onlangs bereikt een bericht van A. te S. over een woestijndrank het beeldscherm van E.A. te B.

A. te S. heeft het de laatste tijd wat te stellen met een aantal landgenoten en nu heeft zelfs de VN en de US of A (the birthplace of Aids zou E.A. te B. beste vriend Alladeen zeggen) aangegeven dat het niet zo verder kan in S. De opgedwarrelde zandkorrels uit de woestijn verstoren namelijk de olieproductie welke zo hard nodig is voor de vredelievende handelingen van de US of A.

Om vriend A. te S. toch een hart onder de riem te steken heeft E.A. te B. een nieuw recept klaargezet en alvast wat vrienden opgetrommeld die vriend A. kunnen helpen.

Het recept:


  • 8 rijpe woestijnvijgen (vriendelijk onder VN embargo door onze vriendelijke oostenburen van de Rewe uit de woestijn gehaald
  • 700 ML Doppelweizenkorn van 38%
  • 210 gram bruine kandijsuiker.
De foto komt binnenkort.

Wat interessante filmpjes van onze vrienden die vriend A. te S. willen gaan helpen!!





Wij wensen onze broeders een veilige tijd toe in S.!!!


vrijdag 6 september 2013

Pruimen, 'zwetschen', nectarine en nog andere lekkernijen uit grootmoederstijd

Een dag vol inspiratie, een dag vol alcoholische dampen, een dag dat E.A. te B. weer eens bewees megalomane trekjes te hebben. Deze dag is al weer een tijdje geleden, maar de resultaten zijn hier vandaag zichtbaat.

Aangemoedigd door zwager R.S. te G. Is E.A. te B. weer in de pen geklommen en heeft ook nog wat sfeerfoto's gemaakt voor bij de haard.

Pruimenlikeur, nectarinelikeur, zwetschenlikeur en nog wat fijne zwarte bessen op wodka en een mix van framboos, bramen, zwarte bessen, rode aalbessen, rabarbersteel en kruisbessen op wodka.

Ja lezers, daar droomt E.A. te B. over. Een eigen likeurstokerij, een eigen kaasmakerij, zelf jam maken (verslag zal binnenkort hier verschijnen) en zelfs het inmaken van tomaten, uitjes, komkommer en wat meer uit 'Le shed mon jardin' komt.

Snel even terug naar de brouwsels waar we het al eerder over hadden:

De pruimenlikeur, sponsoring door J.S. te S. met overheerlijke groene pruimen.
De nectarinelikeur
De zwetschenlikeur
De zwarte bessen likeur
De tutti frutti mix likeur


woensdag 4 september 2013

Brandend teer, asfalt en rubber: een ode aan salmiak / chilipepers en de voorkeur voor de kleur zwart!

Zoals al eerder vermeldt bevat de stamboom van E.A. te B. een bijzonder persoon (naast wat obscure familie-leden zoals J.A. die vertoefde in een villa met camera's, een molen-bouwende timmerman, een familielid die werkzaam was in een coffee-shop etc etc) namelijk J.A. te A.

Deze J.A. te A. die omstreeks 1820 een Likeurstokersknecht was heeft een aantal DNA-delen doorgegeven aan E.A. te B. zodat deze bevattelijk was voor het likeurstokersvirus. Ook de voorliefde voor Salmiak en andere dropsoorten is ruimschoots aanwezig in de familie A. Een zekere A.A. te O. werd zelfs vanuit Nederland bevoorraad met drop toen hij in Maleisië vertoefde. De douane dacht dat het een medicijn was (vanwege de geur).......

Niet afdwalen E.A. te B!! We moeten de link zien te vinden met: Brandend teer, asfalt en rubber: een ode aan salmiak / chilipepers en de voorkeur voor de kleur zwart!

O ja, de link: Na wat frivole ideeën van E.A. te B. en R.S. te G. zoals:

  • maatjesharing mét uitjes in een fles met speltjenever
  • een kilo Engelse drop in wodka voor de vrouwtjes
  • wat doet die oude sok in die fles alcohol
kwam E.A. te B. op het idee om zijn voorliefde voor salmiak en chili-peper te combineren met de zalvende werking van Weizenkorn.......

Recept:

  • 700 ML Weizenkorn van de Lidl (Tüddern)
  • 4 zakken à 150 gram Villosa Sallos X-plosiv harde salmiak dragees
  • 1 hand vol ouderwetse trekdrop

De Villosa Sallos X-plosiv is vrijwel alleen in Duitsland te verkrijgen en alleen vanaf 18 jaar. Dit i.v.m. de grote hoeveelheid salmiakzout (ammoniumchloride)...... Er staat ons wat te wachten!

De salmiakzoutjes werden door E.A. te B. en zijn dochters met een hamer en tang te lijf gegaan en het vergruisde snoepgoed werd samen met de trekdrop (in stukjes gesneden) in een grote bokaal gedaan. Aangevuld met de 700 ML Weizenkorn en dan met een staafmixer volledig tot gruis/moes gemalen.



De bokaal moet op de zijkant gelegd worden en elke dag minimaal 2-4x flink geschudt zodat alle vaste bestandsdelen omlossen. Dit duurt een aantal dagen.

De ontstane droplikeur ziet eruit als teer, asfalt, rubber en brand in de keel dat het een lieve lust is!!! Dit natuurlijk door de aanwezige chilipeper in de salmiakzoutjes!

Onzettend lekker!!! Een volwaardige 18+ opvolger voor de bekende drop-shot!




Een ode aan de pruim: sappig, zoet en gezond!

Wat begon als een opmerking van zwager R.S. te G. eindigde als een ontzettend lekkere likeur.....

E.A. te B. en zwager R.S. te G. waren aan het brainstormen wat te doen met de pruimen uit de tuin van de oom van zwager R.S. te G., namelijk J.S. te S. Al snel stonden er paar inmaakpotten (voor een hele leuke prijs te koop bij de Ikea) 

met de genoemde pruimen, nectarine (dank aan de Lidl te Tüddern voor de ondersteuning) en heerlijk overrijpe paarse 'Zwetschen' van de Rewe te Tüddern te drijven in een mengsel van Weizenkorn  


en kandijsuiker.

De recepten die door E.A. te B. gebruikt zijn:

  • 700 gram pruimen (groen/geel) van J.S. te S. (gewassen, ontpit en gehalveerd)
  • 700 ML Weizenkorn van de Lidl
  • 105 gram bruine kandijsuiker
  • 105 gram witte kristalsuiker (want de kandijsuiker was opgegaan aan de volgende 2 recepten)
Alles samengevoegd en elke dag 2x schudden. 2-3 maanden laten staan op een donkere plaats. Niet proeven want dan is de geest uit de fles (en de likeur op...)

  • 700 gram paarse 'Zwetschen' van de Rewe in Tüddern (gewassen, ontpit en gehalveerd)
  • 700 ML Weizenkorn van de Lidl
  • 210 gram bruine kandijsuiker
Alles samengevoegd en elke dag 2x schudden. 2-3 maanden laten staan op een donkere plaats.
  • 700 gram nectarine van de Lidl (gewassen, ontpit en gehalveerd)
  • 700 ML Weizenkorn van de Lidl
  • 210 gram bruine kandijsuiker
Deze 3 likeuren staan nu enkele weken te trekken en de geheelonthouder E.A. te B. kan de resultaten tot nu toe alleen maar samenvatten met: oei, oei, oei, wat is dit al ontzettend lekker!!!!!

Zwager R.S. te G. heeft een eigen receptuur gebruikt en deze zal binnenkort ook gepost worden!

E.A. te B. en R.S. te G. houden jullie op de hoogte.

Nectarine

Pruimen

'Zwetschen'

O jee, E.A. te B. heeft weer een nieuw project.........

Wat onlangs begon als weer (de insiders weten dat dit gelezen of uitgesproken moet worden als 'wéér') een nieuwe hobby van een zeker E.A. te B., is natuurlijk binnen no-time uitgegroeid tot een overdreven vorm. E.A. te B. heeft namelijk een handje aan persoonlijke projecten; het liefst projecten waarin familie-leden worden betrokken en het vuile en harde werk mogen opknappen. Zo niet deze keer......Deze keer heeft E.A. te B. gewoon te weinig tijd voor zijn andere projecten en besteedt dus alleen zijn eigen tijd aan de nieuwe hobby!

 De nieuwe hobby valt geheel in lijn met de activiteiten van E.A. te B. in 'Le Shed dans mon Jardin', de 'Maasbendj' activiteiten en zijn vrijwel dagelijkse bezoek aan de Duitse grootgrutters Aldi en Lidl in Tüddern.
E.A. te B. is namelijk (weer) aan het likeur maken. Dit keer geen stoken, branden, destilleren etc etc, maar de edele uitoefening van het mengen en roeren....

Wellicht dat bij jullie bekend is dat een bekende voorouder van E.A. te B. een likeurstokkersknecht was én tevens de uitvinder van het bekende salmiakzout (ammoniumchloride voor de chemisten onder ons).
In lijn met de stamboom van E.A. te B. gaat hij zich wagen aan het schrijven én proeven van een nieuw likeurhoofdstuk.